Route

Een van de mooiste wegen van Europa is de „Gardesana Occidentale“, die in Riva begint. Deze kleine schilderachtige stad ligt aan de noordpunt van het „Lago“, zoals de lokale mensen hun Gardameer noemen.

Wij bereiken spoedig – na door vele tunnels en galerijen te rijden – het bekende Limone, dat ons uitnodigt tot een tussenstop met een eerste espresso of cappucino. Uitlopende oleanderstruiken, olijfbomen en slanke cypressen staan langs het meer en geven onze verdere rit een Italiaanse flair, voordat we de oeverweg richting Tignale verlaten. Komen we echter vanuit het zuiden, autostrada A4, dan is de route vanaf Brescia Est via Salo, Gardone Riviera, Toscolano-Maderno en Gargnano, vanwaar het door drie tunnels gaat(lange, korte en lange), direct na de derde tunnel slaan wij linksaf en verlaten wij de oeverweg richting Tignale.

-Vanaf hier (kilometerbord km 88,5) gaat het met steeds weer grandioos uitzicht op het meer op een goed uitgebouwde panoramastraat ca. 6km naar boven naar Gardola, het hoofddorp van de hoogvlakte van Tignale.
-In Gardola volgt u de borden „Sunclass Bungalows“, tot u ons vakantiepark „Villaggio di Sunclass-Tignale“ heeft bereikt.
-Wanneer u het eerste huis van ons bungalowdorp ziet, rijdt u rechtdoor (ca. 200m) de berg op en daar neemt u de scherpe bocht naar rechts. Het is dan nog ca. 150 meter bergopwaarts naar het hoofdgebouw met de receptie.

Wij wensen u een goede reis op de „Gardasena Occidentale“, een van de mooiste wegen van Europa.

*Google routeplanner

 

 

Bungalow met zicht op het Garda meer…op zijn Italiaans genieten van Tignale en omgeving.